mina detaljer

De sju bästa Gotlandstipsen från er inbitna Gotlandsfantast!

För mig är sommaren lika med Gotland. För det är här jag har badat i härliga vågor, hittat de allra bästa loppisfynden och gjort de allra mysigaste utflykterna. Så självklart ska jag dela med mig av mina allra bästa Gotlandstips till er! Enjoy!

1. Ha picknick på Närsholmen- denna plats blev jag blixtförälskad i denna sommar. För visst är det något särskilt med fyrar? När fyren dessutom ser ut precis så som man tänker sig att en fyr ska se ut (hehe..) och är omgiven av vacker natur och ett stort böljande hav, så behövdes det inte mer, jag blev kär. 

2. Dröm dig bort på Skulpturfabriken

Även denna plats är en ny favorit. Jag hittade det här stället förra året och här kan du strosa omkring i ett vackert växthus, dricka kaffe under den stora eken i den härliga trädgården och förälska dig i fina inredningsprylar. Vad jag fick med mig hem? Två frukostskålar i oregelbunden form som redan nu är favoriter.

3. Fynda på loppis

En del av charmen med loppisar är att se den handskrivna loppisskylten, ropa "Loppis!" till övriga familjen och svänga in med bilen och inte veta om eller vad man kommer att fynda. Fram tills jag var typ 15 år förstod jag dock inte alls grejen med det och jag och min syster satt istället kvar i bilen och lyssnade på radio medan mina föräldrar fyndade loss.. Nu däremot så är vi alla i familjen loppisfantaster. Ja kalla det indoktrinering om du vill.. Men kul är det!

4. Unna dig något fint på Akantus

Om du liksom jag älskar inredning så får du inte missa denna inredningsbutik, för här vill man ha allt: från det vackra slagbordet i trä till anteckningsblocket i William Morris-stil. 

5. Njut av en kardemummabulle på Rute Stenugnsbagert

Detta café har nog knappast undgått någon som är bekant med klanen Schulman, men detta café är ändå värt att nämnas. Slå dig ner vid något av borden på gården eller njut av en kaffe och en kardemummabulle i det vackra växthuset.

6. Stanna tiden på Bungenäs

Här i det gamla militärområdet som nu har förvandlats till en magisk plats, känns det som om tiden stannar för en stund, för lugnet går nästan att ta på. Du lämnar bilen en bit bort och får sedan gå en liten promenad (tidigare fanns det lånecyklar- hur drömmigt?) innan du möts av Kalkladan och Bungenäs Matsal. Låna en stråhatt och slå dig ner intill husväggen på Kalkladan och njut av en kall öl (aldrig har öl smakat så gott som här). Eller så lägger du dig i en av sängarna vid vattnet och ser vågorna rulla in mot stranden. Magiskt är ordet. 

7. Ha strandhäng på Fårö Fyr och köp fika på Sylvis Döttrar

Att besöka Fårö minst en gång under ditt besök på Gotland är ett måste- lika mycket för att njuta av de vidsträckta vita sandstränderna som av det goda fikat på Sylvis Döttrar.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas