mina detaljer

Kategori: Böcker, film och poddar

RESEGUIDE BALI: ATT SKRIVA SIN DEBUTROMAN I ELEPHANT HOUSE NO 3

Ett av mina favoritställen på vår resa var på den lilla ön Gili Air, en timmes båtresa från Bali. Det var magiskt och trots att ön är väldigt liten och vi stannade här en vecka så kände jag mig aldrig klar med ön och det kändes sorgligt att åka härifrån. Även hotellet var väldigt mysigt med fina detaljer överallt. Det fann fyra hus, alla i starka kulörer. Vi bodde i det rosa, i nummer tre. En morgon satt jag i den lilla bungalown vid poolen som syns på en av bilderna ovan och skrev en uppgift till min kurs och så hade jag kunnat tänka mig att starta varje morgon. Då dagen kommer då jag håller på att skriva min debutroman så kommer jag definitivt att göra det här. 

Mitt liv just nu i listform

Det här inspireras jag av: snygga hårband, nu vill jag variera mina stora tofsar (ni vet såna fluffiga i tyg) med fina hårband likt Ebba von Sydows instagrambild. Big like. 

Det här läser jag: "Hjärtat är bara en muskel" av Kristofer Ahlström, mycket sorglig men även mycket fint skriven, vilket är bra för mitt eget skrivande, inbillar jag mig.

Det här förundras jag över: hur mina hörlurar varje dag kan bli såhär?

Det här äter jag helst: plommon från föräldrarnas trädgård, riskakor med chiafrön och havssalt och mörkchoklad. Var det någon som sa höst?

Det här tänker jag på: London, London, London. Mitt år som au pair, för mer än fyra år sedan, som ligger till grund för min självbiografiska skrivaruppgift. Jag kollar bilder, tittar i min travel journal och läser min gamla blogg. Minnen alltså och åh vad jag längtar efter den fina staden!

 

 

Bokslukerskan och balkongälskaren

Det bästa med min lägenhet är helt klart balkongen, jag har sagt det förut men det tål att sägas för utan den hade jag känt mig så instängd. Så idag när jag gick upp klocka 07.20 för att kompensera att jag dagen innan vaknade 10.30 (kaos) så har tröttheten varit ett tydligt tecken, vilket även kan bero på veckans relativa många träningspass som jag chockat min kropp med denna vecka efter att den tidigare har gått ner i ett "semester mood". Förutom att ha fixat lite små ärenden så har jag hängt här i stort sätt hela dagen. Med en ny bok av min favoritförfattare som sällskap och jag springer till biblioteket var och varannan dag nu känns det som. Har nämligen beställt ett helt gäng med härliga böcker som jag längtar efter att läsa så då och då plingar mobilen till och meddelar att en bok har kommit. Varje gång förundras jag då över vilken himla bra grej bibliotek är egentligen. Att man får låna massor böcker bara sådär.. hehe nörden i mig har talat. Men sant är det. En liten lista med tips på "feel good"- böcker kommer upp på bloggen så småningom, men nu måste jag fortsätta läsa innan jag ska ge mig iväg på kvällens festligheter..

Upp