mina detaljer

Kategori: Detaljer

TRE SAKER JAG GILLAR

1. Härliga magasin- här kommer Flow magazine på en hög pallplats just pga att det är så inspirerande med olika typer av papper, illustrationer och fina saker att klippa ut och sätta upp på sin anslagstavla eller på väggen. 
2. Washitape- kan man använda till det mesta, jag brukar dekorera min kalender med det. I helgen hittade jag ett turkost med enhörningar på, ett blått med stjärnor och ett pastellrosa med regnbågar. Ja, ibland faller jag för samma saker som en femåring gör..
3. Askar- om de dessutom är fyllda med hundratals William Morris mönster som asken på bilden ovan är jag mer än nöjd. 

När julen tar över

Utifrån mina blogginlägg i december månad verkar det som om allt jag gör är julrelaterat och kanske är det också så? Den här veckan har jag varit i Stockholm och hälsat på en kompis där vi bland annat kollade in julskyltningen och fikade och när jag då beställde in en kanelbulle framför en lussekatt, kändes det nästan som om jag gjorde något otillåtet. I helgen har jag köpt julklappar, bakat pepparkakor (eller i alla fall gjort degen, till min och S stora besvikelse kom vi på att degen skulle vila i ett dygn och vem har sådan framförhållning liksom?) gått vinterljus i Norrköping och strosat omkring i mitt favoritområde Knäppingsborg. Ja vad ska jag säga? Julen är ju ganska mysig ändå alltså. 

Essentials

I min lilla korgväska från Bali, så hittar man följande nödvändigheter om skulle få för sig att tjuvkika: En anteckningsbok om någon brilliant idé skulle dyka upp, en toffs, nycklar, hörlurar (att lyssna på en podd eller riktig peppmusik när man cyklar/går är mitt bästa), en frukt och mitt beroende med stort B, nämligen Försvarets hudsalva.

Snöglober och hobbys

Jag möttes av illustratören Jone Leals (jonewho) bild i mitt Instagramflöde häromdagen och var tvungen att spara ner den eftersom den verkligen sätter ord på en tanke som jag haft ett tag nu, nämligen hur viktigt det är med hobbys och intressen. När jag var liten pysslade jag jämt (vår kökssoffa var fylld med pyssel av alla dess slag) och det är även något jag vill göra mer som vuxen. Så att jag i helgen bara var tvungen att köpa den glittrande snögloben, det fina suddet samt gjorde ordning i min pysselvrå är ett steg mot det som Jone Leals skriver och jag tror är väldigt viktigt ibland, nämligen "Let your inner child come out!". 

RESEGUIDE BALI: Det här med magiska frukostar

Något av det bästa jag vet på semestrar är morgnarna och på Bali var de magiska. Att stiga upp ur sängen, öppna bungalowdörrarna till 30 gradig värme och mötas av solens redan starka strålar för att sedan beställa in en smoothie bowl medan man diskuterar dagens planer är liksom inte helt fel. Aldrig smakar en frukost lika gott som då. 

PIC OF THE MONTH FROM MY PATTERN BOX

I min hall hänger den här fotoremsan och i den har jag haft bilder som jag inspirerats av från min "Pattern Box" som jag köpte i en magisk bokhandel i London när jag bodde där. Men samma bilder har hängt där allt för länge nu och det vill jag ändra på. Så nu tänker jag att jag varje månad ska byta ut dessa bilder till bilder på mönster som jag inspireras av just nu. Den här månaden inspirerades jag av bilderna ovan lite extra mycket. 

Husdrömmar på Poesigränd

Den här helgen har jag fått en stor dos av inredningsinspiration, dels i form av utställningen som just nu pågår i Vallastaden där man får besöka en himla massa hem och inspireras till max (underbart för mig som älskar att komma hem till folk man inte varit hos oss och kolla hur de har det) och dels i form av helgens inflyttningsfest där en kompis till S flyttade till ett supermysig hus. Ja jag börjar väl få lite husdrömmar, det måste jag erkänna..

Prints, septemberregn och resepirr

Idag skrev jag klart grunden till min självbiografiska uppgift, fick rese-pirr när jag insåg att vi snart är påväg, inhämtade inspiration i form av posters från Lotta Kuhlhorn, försökte hindra mig själv att köpa ett lite för dyrt men dock otroligt fint magasin samt flydde ett lätt septemberregn in på ett mysigt café. En vanlig onsdag. 

Mitt liv just nu i listform

Det här inspireras jag av: snygga hårband, nu vill jag variera mina stora tofsar (ni vet såna fluffiga i tyg) med fina hårband likt Ebba von Sydows instagrambild. Big like. 

Det här läser jag: "Hjärtat är bara en muskel" av Kristofer Ahlström, mycket sorglig men även mycket fint skriven, vilket är bra för mitt eget skrivande, inbillar jag mig.

Det här förundras jag över: hur mina hörlurar varje dag kan bli såhär?

Det här äter jag helst: plommon från föräldrarnas trädgård, riskakor med chiafrön och havssalt och mörkchoklad. Var det någon som sa höst?

Det här tänker jag på: London, London, London. Mitt år som au pair, för mer än fyra år sedan, som ligger till grund för min självbiografiska skrivaruppgift. Jag kollar bilder, tittar i min travel journal och läser min gamla blogg. Minnen alltså och åh vad jag längtar efter den fina staden!

 

 

En regnig bonushelg

Idag är det exakt tre veckor kvar tills jag och S byter ut den svenska hösten mot lite tropisk värme. Men när vi för några veckor sedan tänkte på helgerna som var kvar tills vi åker till Bali så glömde vi räkna med den här helgen och när vi väl insåg det så blev det vår "bonushelg". En helg att bara vara på, utan några speciella planer alls, vilket känns väldigt skönt efter ganska så intensiva veckor. Så den här lördagen har vi strosat på Bondens marknad och köpt nybakat bröd, läst böcker och ätit kardemummabullar, tagit en långpromenad och nu ska vi baka stenugnsbakad pizza. Älskar bonushelger. 

Skrivarflow och systerhäng

Idag var första dagen på länge som jag var ledig och därmed hade chans att koncentrera mig fullt ut på min skrivarkurs och min självbiografiska uppgift. Min mest effektiva samt kreativa tid på dygnet är från 09 till 15 så det var ungefär den tiden som jag satt och skrev med undantag för lunch och en sväng till biblioteket. Sen kände jag mig nöjd över två sidor producerad text och kunde på eftermiddagen/kvällen möta min syster för en sväng på stan. En perfekt torsdag helt enkelt. 

Snittblommor och hösttraditioner

Ja jag måste väl inse att det snart faktiskt är höst när septembermånad plötsligt delar plats med augusti i veckokalendern. Just vid den här tiden varje år (i alla fall två år på raken) så har jag begett mig till Bondens marknad för att köpa snittblommor som tillsammans bildar en stor och härlig bukett och på det sättet blir startskottet på hösten. Det här året var inget undantag. 

Veckans detaljer

Från att ha all tid i världen till att vara uppbokad 8 timmar om dagen har gjort sitt. Men nu efter att ha jobbat snart två veckor är jag igång igen och den här veckan har även inkluderat många fina och mysiga stunder där jag har njutit av sensommaren. Häromkvällen njöt jag i kvällssolen tillsammans med min syster på hennes balkong och idag mötte jag upp en vän för en kaffe på en solig innergård. Än finns det mycket kvar av sommaren!