mina detaljer

Kategori: Familj och vänner

RESEGUIDE BALI: En månad i paradiset

I år skippade jag en av Sveriges höstmånader och bytte ut kyla, mörker och höstlöv mot värme, sol och äventyr. Under fyra veckor reste jag och S omkring i Indonesien (Bali, Gili, Flores, Komodo) och simmade med sköldpaddor, dök på 20 meters djup bland fina korallrev, surfade, åkte omkring på moppe och utforskade fina platser och yogade omgivna av oändliga risfält. Inte konstigt att jag efter snart två veckor hemma i Sverige redan längtar tillbaka. 

En god start på dagen (i dubbelbemärkelse)

Att börja dagen som jag gjorde i torsdags igår hade jag velat göra alla dagar i veckan. Efter en liten sovmorgon (till 07.30 i alla fall) så mötte jag upp min syster på ett av mina favoritcaféer för en frukost. Därefter var jag full med energi för att ägna dagen åt mina skrivprojekt. 

 

Solrosfält, loppisrundor och systerhäng

 

Igår tog jag och min syster bilen och åkte på loppisrunda. T hade kollat upp ett gäng loppisar och med sikte på dem begav vi oss iväg med ett planerat lunchstopp samt fikastopp. Tyvärr gjorde vi inte några loppisfynd alls (hur är det möjligt?!) men lika mysigt var det ändå, för det bästa av allt tyckte jag var att hänga en heldag med min syster. 

Veckans detaljer

Från att ha all tid i världen till att vara uppbokad 8 timmar om dagen har gjort sitt. Men nu efter att ha jobbat snart två veckor är jag igång igen och den här veckan har även inkluderat många fina och mysiga stunder där jag har njutit av sensommaren. Häromkvällen njöt jag i kvällssolen tillsammans med min syster på hennes balkong och idag mötte jag upp en vän för en kaffe på en solig innergård. Än finns det mycket kvar av sommaren! 

När lugnet lockar

Att byta ut lägenheten och stadsluften för några dagar mot en liten stuga vid en sjö för att andas lantluft var precis det jag behövde. Dessa fyra dagar inleddes med ett morgondopp och fortsatte sedan i dessa kravlösa och sköna tempo. Jag önskar att jag därför skulle avsluta detta inlägg med att skriva något i stil med "Så nu är jag redo att ta tag i vardagen igen" men då skulle jag ljuga, för det är jag inte. Jag tröttnar aldrig på att gå barfota, hänga på bryggan, dricka kaffe, umgås med min familj, läsa böcker, fynda på loppis och gå långa promenader. Jag vill ha allt det lite till. Det är bara att konstatera- Sommaren är för kort. 

Inte så bara att bara vara

Jag har insett det, jag har svårt att "bara vara" fastän jag egentligen älskar just det. Att inte ha några speciella planer för dagen, utan göra vad man känner för när jag är hemma. Jag får liksom lite ångest om jag inte har gjort något speciellt, jag vill liksom redovisa för mig själv att jag visst har tränat, handlat, tvättat, träffat någon kompis osv. Att bara hänga en dag i soffan är för mig otänkbart. Det är ju synd egentligen, för hur ofta är man hemma och är ledig och kan göra vad man vill? Inte särskilt ofta. Men ändå kryper känslan på. Om jag befinner mig utomlands, på Gotland eller på landet så är det en helt annan grej. Jag vill liksom ta till vara på varje liten del av sommaren så en del i mig tycker att det känns otänkbart att bara vara hemma. Men den här veckan är jag det i alla fall det och övar mig på just det och än så länge har det gått ganska bra, jag har exempelvis tagit långa sovmorgnar varje dag (lämnar inte sängen innan 9!), jag har efter frukosten börjat titta på ett avsnitt av gossip girl (har aldrig följt den serien, men nu plötsligt är den ju ganska bra?) som går lägligt på tv då, jag har även kunnat gå till gymmet och varit typ själv (hur ofta händer det?), läst ut semesterns fjärde bok och jag har mött upp en kompis för middag och drinkar en vanlig tisdag. Ja men det kanske inte är så bara att bara vara egentligen? 

Upp