mina detaljer

Kategori: Inredning

Snöglober och hobbys

Jag möttes av illustratören Jone Leals (jonewho) bild i mitt Instagramflöde häromdagen och var tvungen att spara ner den eftersom den verkligen sätter ord på en tanke som jag haft ett tag nu, nämligen hur viktigt det är med hobbys och intressen. När jag var liten pysslade jag jämt (vår kökssoffa var fylld med pyssel av alla dess slag) och det är även något jag vill göra mer som vuxen. Så att jag i helgen bara var tvungen att köpa den glittrande snögloben, det fina suddet samt gjorde ordning i min pysselvrå är ett steg mot det som Jone Leals skriver och jag tror är väldigt viktigt ibland, nämligen "Let your inner child come out!". 

PIC OF THE MONTH FROM MY PATTERN BOX

I min hall hänger den här fotoremsan och i den har jag haft bilder som jag inspirerats av från min "Pattern Box" som jag köpte i en magisk bokhandel i London när jag bodde där. Men samma bilder har hängt där allt för länge nu och det vill jag ändra på. Så nu tänker jag att jag varje månad ska byta ut dessa bilder till bilder på mönster som jag inspireras av just nu. Den här månaden inspirerades jag av bilderna ovan lite extra mycket. 

Husdrömmar på Poesigränd

Den här helgen har jag fått en stor dos av inredningsinspiration, dels i form av utställningen som just nu pågår i Vallastaden där man får besöka en himla massa hem och inspireras till max (underbart för mig som älskar att komma hem till folk man inte varit hos oss och kolla hur de har det) och dels i form av helgens inflyttningsfest där en kompis till S flyttade till ett supermysig hus. Ja jag börjar väl få lite husdrömmar, det måste jag erkänna..

Prints, septemberregn och resepirr

Idag skrev jag klart grunden till min självbiografiska uppgift, fick rese-pirr när jag insåg att vi snart är påväg, inhämtade inspiration i form av posters från Lotta Kuhlhorn, försökte hindra mig själv att köpa ett lite för dyrt men dock otroligt fint magasin samt flydde ett lätt septemberregn in på ett mysigt café. En vanlig onsdag. 

Mina fyra bästa loppisfynd

När man har spenderat stora delar av sina somrar på loppisparadiset Gotland så kommer loppisintresset som ett brev på posten. Många av de saker jag har i mitt hem är loppisfynd som exempelvis mina pinnstolar, min träpall och min soffbänk. Jag har även en underbar taklampa, en skolplansch och icke att förglömma en rosa plyschsoffa som just nu inte får plats men bara väntar på att jag ska flytta till något större så de får komma fram ur sina gömmor. Men mina fyra mindre favorit loppisfynd är mitt strykgärn, en kamera, en skrivmaskin och en medicinburk. Extra roligt tycker jag att det blir när loppisfynden faktiskt också används på något nytt sätt, som exempelvis strykgärnet som nu fungerar som bokstöd. Medicinburken är mitt senaste fynd, men än har jag inte riktigt kommit på vad jag ska ha där i..

När glasfågeln säger det mesta

Här på mitt smått kaotiska soffbord så hittas föremål i stort sätt enbart gjort av glas, allt fyndat på loppis. Helt plötsligt utan att jag riktigt har noterat det själv så har jag plötsligt gått all in på det här med glas och deth har blivit det nya favoritmaterialet på inredningsdetaljerna helt klart.

Upp