mina detaljer

Kategori: Pyssel

TRE SAKER JAG GILLAR

1. Härliga magasin- här kommer Flow magazine på en hög pallplats just pga att det är så inspirerande med olika typer av papper, illustrationer och fina saker att klippa ut och sätta upp på sin anslagstavla eller på väggen. 
2. Washitape- kan man använda till det mesta, jag brukar dekorera min kalender med det. I helgen hittade jag ett turkost med enhörningar på, ett blått med stjärnor och ett pastellrosa med regnbågar. Ja, ibland faller jag för samma saker som en femåring gör..
3. Askar- om de dessutom är fyllda med hundratals William Morris mönster som asken på bilden ovan är jag mer än nöjd. 

En poesisamling, en fluffig kofta och handskrivna önskelistor

När den tjocka glansiga leksakstidningen damp ner i brevlådan hemma hos mig när jag var liten så innebar det också att julen närmade sig och det var dags att skriva önskelista. Jag älskade att bläddra i den tjocka katalogen och klippa ut bilder för att sedan klistra in dem där de passade på min handskrivna önskelista. För att vägleda tomten är ju aldrig fel? Nu däremot är min önskelista en aning kortare och inte lika specifik till mina nära och käras stora förtret. Men temat på min önskelista är i alla fall "Lyx" dvs. sånt man själv inte unnar sig. En mysig, varm kofta som man inte alls behöver, en poesisamling (så sugen på att läsa Rupi Kaurs "Milk and honey"), en väldoftande hudlotion. Ni fattar grejen.

Photoshoot, invigning och utebliven julstämning

Den här helgen har gått i julens tecken fullt ut. Lyssna bara: Jag har bakat lussebullar, varit på invigningen av vinterljus och haft photoshoot med jultema för ett samarbete, vilket innebar att presentpapper togs fram, mina loppisfyndade mässingsljusstakar letades fram och apelsiner dekorerades med nejlikor. Väldigt mysigt. Trots det så har jag fortfarande inte fått julstämning. Hm, kanske infinner sig julstämningen i takt med att decembermånad tar vid? Fyra dagar kvar, vi får se. 

 

Travel journals och paradisöar

Om lite drygt en och en halv månad befinner jag mig på ett av mina drömresemål, Bali. Vilket jag inte riktigt än kan förstå trots att dykarkursen är bokad och vaccineringen har påbörjats. Innan vi åker är det som sagt lite som ska fixas och därför har jag tänkt göra en "Att göra innan Bali-lista" för att kunna checka av och tydligt se vad som behövs göras (perfektionisten i mig älskar detta!). För att göra den lite mer inspirerande och för att kunna vältra mig lite i känslan av att snart befinna mig på en paradisö så att jag kanske snart kan förstå det själv, så tog jag fram ett gäng gamla magasin och började klippa ut inspirerande bilder som kunde relateras till resan. På det sättet tänker jag att den blir lite roligare att titta på och checka av ifrån, samt även något att spara i en eventuell travel journal.. Håll utsikt efter listan här på bloggen inom kort!

 

 

Upp