mina detaljer

Kategori: Resor

RESEGUIDE BALI: Att starta dagen på The Yoga Barn

I min fantasivärld så skulle jag varje morgon under mina 28 dagar i Indonesien, starta dagen med en springtur på stranden följt av yoga i soluppgången. Classic. Nu blev det dock inte riktigt så, sängen kändes allt som oftast lite för skön för att stiga upp orimligt tidigt innan solen började gassa på. Så istället för 28 löpturer under resan så blev det en löptur och en yoga-session. Men den yogalektionen på "The Yoga Barn" levde jag länge på. För det var som att stiga in i en annan värld, en värld bortom all bullrig trafik (detta var i Ubud) där alla gick omkring med pastellfärgade yogamattor under armarna, drack nyttiga hälsosmoothies innan sin lektion och satte sig sedan tillrätta på sin matta och lyssnade lite på den avslappnade musiken innan lektionen skulle börja (ingen som är stressad här inte..), omgiven av oändliga risfält. Det var magiskt och man hade helt klart velat bli stammis här eller en sann yogi, som man kanske säger på äkta yogaspråk.. 

RESEGUIDE BALI: Det här med magiska frukostar

Något av det bästa jag vet på semestrar är morgnarna och på Bali var de magiska. Att stiga upp ur sängen, öppna bungalowdörrarna till 30 gradig värme och mötas av solens redan starka strålar för att sedan beställa in en smoothie bowl medan man diskuterar dagens planer är liksom inte helt fel. Aldrig smakar en frukost lika gott som då. 

RESEGUIDE BALI: ATT SKRIVA SIN DEBUTROMAN I ELEPHANT HOUSE NO 3

Ett av mina favoritställen på vår resa var på den lilla ön Gili Air, en timmes båtresa från Bali. Det var magiskt och trots att ön är väldigt liten och vi stannade här en vecka så kände jag mig aldrig klar med ön och det kändes sorgligt att åka härifrån. Även hotellet var väldigt mysigt med fina detaljer överallt. Det fann fyra hus, alla i starka kulörer. Vi bodde i det rosa, i nummer tre. En morgon satt jag i den lilla bungalown vid poolen som syns på en av bilderna ovan och skrev en uppgift till min kurs och så hade jag kunnat tänka mig att starta varje morgon. Då dagen kommer då jag håller på att skriva min debutroman så kommer jag definitivt att göra det här. 

RESEGUIDE BALI: En månad i paradiset

I år skippade jag en av Sveriges höstmånader och bytte ut kyla, mörker och höstlöv mot värme, sol och äventyr. Under fyra veckor reste jag och S omkring i Indonesien (Bali, Gili, Flores, Komodo) och simmade med sköldpaddor, dök på 20 meters djup bland fina korallrev, surfade, åkte omkring på moppe och utforskade fina platser och yogade omgivna av oändliga risfält. Inte konstigt att jag efter snart två veckor hemma i Sverige redan längtar tillbaka. 

Mitt liv just nu i listform

Det här inspireras jag av: snygga hårband, nu vill jag variera mina stora tofsar (ni vet såna fluffiga i tyg) med fina hårband likt Ebba von Sydows instagrambild. Big like. 

Det här läser jag: "Hjärtat är bara en muskel" av Kristofer Ahlström, mycket sorglig men även mycket fint skriven, vilket är bra för mitt eget skrivande, inbillar jag mig.

Det här förundras jag över: hur mina hörlurar varje dag kan bli såhär?

Det här äter jag helst: plommon från föräldrarnas trädgård, riskakor med chiafrön och havssalt och mörkchoklad. Var det någon som sa höst?

Det här tänker jag på: London, London, London. Mitt år som au pair, för mer än fyra år sedan, som ligger till grund för min självbiografiska skrivaruppgift. Jag kollar bilder, tittar i min travel journal och läser min gamla blogg. Minnen alltså och åh vad jag längtar efter den fina staden!

 

 

Bucket list check off

De två senaste veckorna har jag tagit mig vatten över huvudet (hehe) och gjort något jag aldrig gjort förut, nämligen tagit dykarcertifikat och därmed checkat av en sak på listan som jag länge drömt om att göra. Om fyra veckor kommer jag och S kunna simma omkring på 18 meter djup i ett turkost hav och förhoppningsvis se lite mer spännande djurliv än några rädda kräftor som vi nu fick se på Vätterns botten (det var dock häftigt, tro det eller ej..). Nu när min dykarkurs är avslutad så påbörjar jag direkt en skrivarkurs, för att ta chansen att satsa lite på skrivandet.

 

Travel journals och paradisöar

Om lite drygt en och en halv månad befinner jag mig på ett av mina drömresemål, Bali. Vilket jag inte riktigt än kan förstå trots att dykarkursen är bokad och vaccineringen har påbörjats. Innan vi åker är det som sagt lite som ska fixas och därför har jag tänkt göra en "Att göra innan Bali-lista" för att kunna checka av och tydligt se vad som behövs göras (perfektionisten i mig älskar detta!). För att göra den lite mer inspirerande och för att kunna vältra mig lite i känslan av att snart befinna mig på en paradisö så att jag kanske snart kan förstå det själv, så tog jag fram ett gäng gamla magasin och började klippa ut inspirerande bilder som kunde relateras till resan. På det sättet tänker jag att den blir lite roligare att titta på och checka av ifrån, samt även något att spara i en eventuell travel journal.. Håll utsikt efter listan här på bloggen inom kort!

 

 

När lugnet lockar

Att byta ut lägenheten och stadsluften för några dagar mot en liten stuga vid en sjö för att andas lantluft var precis det jag behövde. Dessa fyra dagar inleddes med ett morgondopp och fortsatte sedan i dessa kravlösa och sköna tempo. Jag önskar att jag därför skulle avsluta detta inlägg med att skriva något i stil med "Så nu är jag redo att ta tag i vardagen igen" men då skulle jag ljuga, för det är jag inte. Jag tröttnar aldrig på att gå barfota, hänga på bryggan, dricka kaffe, umgås med min familj, läsa böcker, fynda på loppis och gå långa promenader. Jag vill ha allt det lite till. Det är bara att konstatera- Sommaren är för kort. 

Inte så bara att bara vara

Jag har insett det, jag har svårt att "bara vara" fastän jag egentligen älskar just det. Att inte ha några speciella planer för dagen, utan göra vad man känner för när jag är hemma. Jag får liksom lite ångest om jag inte har gjort något speciellt, jag vill liksom redovisa för mig själv att jag visst har tränat, handlat, tvättat, träffat någon kompis osv. Att bara hänga en dag i soffan är för mig otänkbart. Det är ju synd egentligen, för hur ofta är man hemma och är ledig och kan göra vad man vill? Inte särskilt ofta. Men ändå kryper känslan på. Om jag befinner mig utomlands, på Gotland eller på landet så är det en helt annan grej. Jag vill liksom ta till vara på varje liten del av sommaren så en del i mig tycker att det känns otänkbart att bara vara hemma. Men den här veckan är jag det i alla fall det och övar mig på just det och än så länge har det gått ganska bra, jag har exempelvis tagit långa sovmorgnar varje dag (lämnar inte sängen innan 9!), jag har efter frukosten börjat titta på ett avsnitt av gossip girl (har aldrig följt den serien, men nu plötsligt är den ju ganska bra?) som går lägligt på tv då, jag har även kunnat gå till gymmet och varit typ själv (hur ofta händer det?), läst ut semesterns fjärde bok och jag har mött upp en kompis för middag och drinkar en vanlig tisdag. Ja men det kanske inte är så bara att bara vara egentligen? 

Loppisfynd, stilleben och en balkongdjungel

Idag lyser solen med sin frånvaro (hehe) och därför började jag dagen med en lång sovmorgon, följt av en god smoothiebowl till frukost för att sedan städa och fixa i min lägenhet. Loppisfynden åkte fram och installerades i små stilleben och nu känns min lägenhet så där mysig som jag vill ha den. Även mina växter har växt så det har knakat under min vistelse på öijn så nu är min balkong som en liten djungel, så mysigt. Solrosornas skrangliga stjälkar har blivit så långa att de når till min midja och på tomatplanterna skymtar små gröna tomater. Om en stund tänkte jag cykla ner till stan, inhandla ett nagellack jag har haft span på, ett block av modell större som jag hoppas kunna fylla med  inspirerande collage och så en ny kalender. Jag kommer nog även om jag känner mig själv rätt, strosa omkring lite i några inredningsbutiker för vad är väl bättre än att göra det en gråmulen dag. På Gotland fanns det gott om sådana små mysiga ställen och både krukmakeri, bokloppisar och inredningsbutiker besöktes.  

Kalklador, grillkvällar och lummiga trädgårdscaféer

Men vad var egentligen bäst på Gotlandssemestern? Jo här får ni en liten summering..

-Bästa middagen: Den goda pizzamiddagen på högklint var väldigt mysig och speciell men även grillkvällen med S på ett litet undangömt ställe i Lickershamn var en favorit. 

-Bästa fikastället: På ett litet lummigt trädgårdscafé precis utanför murarna, Café Gula Huset. Där beställde jag in en bit sommarpaj och en kaffe. 

-Bästa loppisen: Loppisen i Hafdhem hade allt och litet till. En loppisälskares dröm helt enkelt. 

-Bästa loppisfyndet: En gammal kamera. Ni ska få se, men den förtjänar ett eget inlägg..

-Bästa stranden: Bungeviken, där är det allt som oftast lä vilket jag uppskattar då temperaturerna inte har varit särskilt höga. 

-Bästa utflyktsmålet: Till Bungenäs, som är ett favoritområde på Gotland helt klart med den underbara kalkladan, stenstränderna och lånecyklarna. Men även Skulpturfabriken i Slite som hade allt det jag gillar dvs. designprylar, ett mysigt café, en underbar trädgård och små härliga klassiska kalkstenshus blev en ny favorit. 

 

 

 

Efter två veckor på ön

Nu har jag lämnat ön för denna sommar och jag är mer än nöjd med min vistelse där, som alltid. Dessa två veckor har varit total avkoppling och där har långa sovmorgnar, strandhäng, grillkvällar, loppisar, böcker, joggingturer, mysiga caféer och fina platser varit vardag och det mesta fastande såklart på bild. Ni ska få se. 

Upp