mina detaljer

Kategori: Vardag

När julen tar över

Utifrån mina blogginlägg i december månad verkar det som om allt jag gör är julrelaterat och kanske är det också så? Den här veckan har jag varit i Stockholm och hälsat på en kompis där vi bland annat kollade in julskyltningen och fikade och när jag då beställde in en kanelbulle framför en lussekatt, kändes det nästan som om jag gjorde något otillåtet. I helgen har jag köpt julklappar, bakat pepparkakor (eller i alla fall gjort degen, till min och S stora besvikelse kom vi på att degen skulle vila i ett dygn och vem har sådan framförhållning liksom?) gått vinterljus i Norrköping och strosat omkring i mitt favoritområde Knäppingsborg. Ja vad ska jag säga? Julen är ju ganska mysig ändå alltså. 

En poesisamling, en fluffig kofta och handskrivna önskelistor

När den tjocka glansiga leksakstidningen damp ner i brevlådan hemma hos mig när jag var liten så innebar det också att julen närmade sig och det var dags att skriva önskelista. Jag älskade att bläddra i den tjocka katalogen och klippa ut bilder för att sedan klistra in dem där de passade på min handskrivna önskelista. För att vägleda tomten är ju aldrig fel? Nu däremot är min önskelista en aning kortare och inte lika specifik till mina nära och käras stora förtret. Men temat på min önskelista är i alla fall "Lyx" dvs. sånt man själv inte unnar sig. En mysig, varm kofta som man inte alls behöver, en poesisamling (så sugen på att läsa Rupi Kaurs "Milk and honey"), en väldoftande hudlotion. Ni fattar grejen.

Photoshoot, invigning och utebliven julstämning

Den här helgen har gått i julens tecken fullt ut. Lyssna bara: Jag har bakat lussebullar, varit på invigningen av vinterljus och haft photoshoot med jultema för ett samarbete, vilket innebar att presentpapper togs fram, mina loppisfyndade mässingsljusstakar letades fram och apelsiner dekorerades med nejlikor. Väldigt mysigt. Trots det så har jag fortfarande inte fått julstämning. Hm, kanske infinner sig julstämningen i takt med att decembermånad tar vid? Fyra dagar kvar, vi får se. 

 

Essentials

I min lilla korgväska från Bali, så hittar man följande nödvändigheter om skulle få för sig att tjuvkika: En anteckningsbok om någon brilliant idé skulle dyka upp, en toffs, nycklar, hörlurar (att lyssna på en podd eller riktig peppmusik när man cyklar/går är mitt bästa), en frukt och mitt beroende med stort B, nämligen Försvarets hudsalva.

Snöglober och hobbys

Jag möttes av illustratören Jone Leals (jonewho) bild i mitt Instagramflöde häromdagen och var tvungen att spara ner den eftersom den verkligen sätter ord på en tanke som jag haft ett tag nu, nämligen hur viktigt det är med hobbys och intressen. När jag var liten pysslade jag jämt (vår kökssoffa var fylld med pyssel av alla dess slag) och det är även något jag vill göra mer som vuxen. Så att jag i helgen bara var tvungen att köpa den glittrande snögloben, det fina suddet samt gjorde ordning i min pysselvrå är ett steg mot det som Jone Leals skriver och jag tror är väldigt viktigt ibland, nämligen "Let your inner child come out!". 

En god start på dagen (i dubbelbemärkelse)

Att börja dagen som jag gjorde i torsdags igår hade jag velat göra alla dagar i veckan. Efter en liten sovmorgon (till 07.30 i alla fall) så mötte jag upp min syster på ett av mina favoritcaféer för en frukost. Därefter var jag full med energi för att ägna dagen åt mina skrivprojekt. 

 

Prints, septemberregn och resepirr

Idag skrev jag klart grunden till min självbiografiska uppgift, fick rese-pirr när jag insåg att vi snart är påväg, inhämtade inspiration i form av posters från Lotta Kuhlhorn, försökte hindra mig själv att köpa ett lite för dyrt men dock otroligt fint magasin samt flydde ett lätt septemberregn in på ett mysigt café. En vanlig onsdag. 

Mitt liv just nu i listform

Det här inspireras jag av: snygga hårband, nu vill jag variera mina stora tofsar (ni vet såna fluffiga i tyg) med fina hårband likt Ebba von Sydows instagrambild. Big like. 

Det här läser jag: "Hjärtat är bara en muskel" av Kristofer Ahlström, mycket sorglig men även mycket fint skriven, vilket är bra för mitt eget skrivande, inbillar jag mig.

Det här förundras jag över: hur mina hörlurar varje dag kan bli såhär?

Det här äter jag helst: plommon från föräldrarnas trädgård, riskakor med chiafrön och havssalt och mörkchoklad. Var det någon som sa höst?

Det här tänker jag på: London, London, London. Mitt år som au pair, för mer än fyra år sedan, som ligger till grund för min självbiografiska skrivaruppgift. Jag kollar bilder, tittar i min travel journal och läser min gamla blogg. Minnen alltså och åh vad jag längtar efter den fina staden!

 

 

Skrivarflow och systerhäng

Idag var första dagen på länge som jag var ledig och därmed hade chans att koncentrera mig fullt ut på min skrivarkurs och min självbiografiska uppgift. Min mest effektiva samt kreativa tid på dygnet är från 09 till 15 så det var ungefär den tiden som jag satt och skrev med undantag för lunch och en sväng till biblioteket. Sen kände jag mig nöjd över två sidor producerad text och kunde på eftermiddagen/kvällen möta min syster för en sväng på stan. En perfekt torsdag helt enkelt. 

Veckans detaljer

Från att ha all tid i världen till att vara uppbokad 8 timmar om dagen har gjort sitt. Men nu efter att ha jobbat snart två veckor är jag igång igen och den här veckan har även inkluderat många fina och mysiga stunder där jag har njutit av sensommaren. Häromkvällen njöt jag i kvällssolen tillsammans med min syster på hennes balkong och idag mötte jag upp en vän för en kaffe på en solig innergård. Än finns det mycket kvar av sommaren! 

Upp